Fotoplanken

Met gebruik van een fotoplank aan de muur hang je eenvoudig op een leuke manier al jouw posters, lijsten of spiegels op. Het voordeel van een fotolijstplank is de mogelijkheid om ze te verplaatsen en natuurlijk om andere accessoires te plaatsen. Elke keer nieuwe gaten boren en dicht maken behoort dus tot het verleden.

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Fotoplank Natuur Eik - 49 cm
  Fotoplank Natuur Eik - 49 cm
  € 28,98
 2. Fotoplank Wit - 49 cm
  Fotoplank Wit - 49 cm
  € 28,98
 3. Fotoplank Zwart - 49 cm
  Fotoplank Zwart - 49 cm
  € 28,98
 4. Fotoplank Natuur Eik - 98 cm
  Fotoplank Natuur Eik - 98 cm
  € 46,52
 5. Fotoplank Wit - 98 cm
  Fotoplank Wit - 98 cm
  € 46,52
 6. Fotoplank Zwart - 98 cm
  Fotoplank Zwart - 98 cm
  € 46,52

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Plaats je fotoplank bijvoorbeeld in de gang, woonkamer of boven je bed in de slaapkamer en maak je huis nog gezelliger. Het is ook erg leuk om foto’s met kunst en boeken of tijdschriften te combineren, dit maakt dat deze plank echt een persoonlijke uitstraling zal krijgen. Naast voor foto’s of posters zijn deze planken ook erg geschikt voor boeken of voor schilderijen, daarom worden deze planken ook wel eens schilderijplanken genoemd.

Let er bij het plaatsen van boeken of andere accessoires wel op dat deze planken wat smaller zijn dan gewone wandplanken. De fotolijsten die je op deze plank plaatst zet je eenvoudig tegen de muur aan, een staander is in dit geval dus ook niet nodig. Dit maakt dat de lijsten heel dicht tegen de muur aan staan, maar je toch geen gaten hoeft te boren als je je lijsten gaat vernieuwen. Een extra voordeel is dat deze planken ook erg goed te plaatsen zijn in smallere ruimten.

Fotoplank kopen?

Onze houten fotoplanken zijn verkrijgbaar in zwart, wit en natuur eiken. Daarnaast zijn ze in twee maten te verkrijgen: 98 cm en 49 cm breed. Daarnaast zijn ze 11 cm diep en zijn ze voorzien van een opstaande rand. Deze rand zorgt ervoor dat de lijsten niet zomaar van de plank kunnen schuiven. Is 98cm niet breed genoeg? Plaats dan de planken naast elkaar om een langere plank te kunnen creëren.

Combineer verschillende fotoplanken

Het is ook super leuk om verschillende fotolijstplanken onder elkaar te plaatsen en daar dan posters, boeken en foto’s op te zetten in verschillende maten en stijlen. Daarnaast is het mogelijk om planken van verschillende kleuren te combineren, maar kiezen voor een kleur geeft natuurlijk een erg harmonieuze uitstraling.  

Het ophangen van een fotoplank

Je bent snel geneigd om een plank op te hangen waar hij goed voelt, maar let er wel altijd op dat deze plank vol komt te staan met foto’s en posters. Dan is het verstandig om deze lijsten op ooghoogte te hebben, of het nou voornamelijk staand of zittend bekeken zal worden. Pak bij het bepalen van de juiste hoogte even een fotolijst erbij en kijk hoe hoog deze zou moeten komen. Dan kun je vervolgens eenvoudig de juiste hoogte uittekenen en ophangen.